Hoe gaat het met jou en u?

Beste gemeenteleden van de PG Woensdrecht.

Hoe gaat het met jou en u?

Ik hoop van harte dat het goed met u / je is! We zijn nu ruim een maand in (zoals dhr. Rutte het noemt) intelligente lockdown. Sommige elementen van deze situatie beginnen te wennen, andere maar moeizaam. Toch hoop ik dat u kunt genieten van het dagelijks leven in dit voorjaar.

Tot mijn GROTE spijt kan ik u nu niet bezoeken. Dus heb ik op verschillende adressen kaarten bezorgd, gemeenteleden gebeld of een mail gestuurd. En natuurlijk kunt u mij regelmatig horen via kerkdienstgemist (vanuit onze kerk) of kerkomroep (vanuit PG BoZ). Zo proberen we - heel belangrijk! – met elkaar in contact te blijven.

Het lijkt me lastig om te aanvaarden dat er maar weinig bezoek mogelijk is als je alleen woont en aan huis bent gebonden. Maar ook wordt er veel van je gevraagd als je thuis werkt en daarnaast óók zelf je kind(eren) mag lesgeven! Dat is ook voor kinderen een flinke opgave. En bewoners van verpleeghuizen missen momenteel alle bezoek.

Kerkdienst BoZ om ELF uur / zondag 3 mei / Avondgebed

• Diensten vanuit onze kerk beginnen op de zondagmorgen zoals altijd om kwart voor tien. Ook nu we maar met vier of vijf mensen in onze kerk zijn. Diensten vanuit de Ontmoetingskerk in Bergen op Zoom beginnen vanaf aanstaande zondag 19 april om ELF uur. Kerkomroep.nl is om tien uur namelijk nogal overbelast. En dan hoort u het eerste gedeelte van de dienst niet. Om elf uur is het weer wat rustiger op het web. Aanstaande zondag de 19e april ben ik weer voorganger in Bergen op Zoom.
  • Op zondag 3 mei zal er in onze kerk geen dienst zijn. U kunt dan inloggen op Kerkomroep.nl, provincie Zeeland. Kruiningen, Protestantse Gemeente. U hoort en ziet mij dan als voorganger. Want de PG Kruiningen is aangesloten bij Kerkomroep met geluid èn beeld. Aanvangstijd van de dienst is tien uur. Dit heeft te maken met het volgende. Als Bijstand in het pastoraat had ik vorig jaar behoorlijk wat gastpreekbeurten aangenomen omdat mijn werk in Bergen op Zoom half januari zou stoppen. Echter - de situatie is veranderd, zoals u weet! Ik heb de meeste van die gastpreekbeurten afgezegd, want ik werk nu 35 zondagmorgens per jaar in ‘eigen’ Gemeentes. Maar de kerkdienst in Kruiningen op zondag 3 mei is wel blijven staan.
  • De Klokken van Hoop en Troost luiden nog elke woensdagavond van zeven uur tot kwart over zeven. Direct daarna is er een kort Avondgebed in de Ontmoetingskerk BoZ. U bent hierbij hartelijk welkom, maar helaas alleen digitaal via www.kerkomroep.nl

Contact

Natuurlijk kunt u mij bellen als u daaraan behoefte hebt! U mag dat doen om allerlei redenen. Misschien wilt u (je) met mij praten over uw situatie of ziekte. Of omdat u in pastorale zin iets wilt doorgeven. Of misschien ook hebt u gewoon zin in een praatje omdat u de hele dag maar weinig mensen ziet. Allemaal goede redenen om te bellen!

Tel. 0164-31 44 66.   E-mail: w.lolkema@gmail.com

Overdenking

Bij het Nieuws van deze week vind je (u) mijn overdenking van afgelopen zondag in de kerkdienst vanuit Bergen op Zoom, uitgezonden door ZuidWest-tv. Wie weet aardig om nog eens na te lezen en te overpeinzen… U kunt ook de gehele dienst bekijken door hier te klikken. U komt dan op de website van ZuidWest-tv bij het programma Relivisie.

Mijn collega Willem Vermeulen en ik schrijven om-ste-beurt een overdenking voor de website van de PG Bergen op Zoom. We hebben afgesproken dat we allebei onze overdenking schrijven voor zowel de PG Woensdrecht als de PG Bergen op Zoom. Dus eind volgende week vindt u hier een verhaal van mijn collega Vermeulen. En vlak voor zondag 3 mei weer van mij, enzovoorts.

En verder…

zijn we benieuwd naar nieuwe berichten van onze regering op 21 april. Voor heel veel mensen is het te hopen dat de corona-maatregelen wat kunnen worden versoepeld. Maar als het RIVM daarvoor nog geen ruimte ziet, heeft onze regering weinig keus. Immers, corona kàn opnieuw z’n eigenwijze kop opsteken. We wachten het af.

Ik hoop dat u de vreugde ven het Paasfeest ook nu nog mag ervaren. Het grote wonder van de opstanding van onze Heer Jezus Christus.

Een hartelijke groet. W. Lolkema.

datum en tijdstip 05-07-2020 om 9:45 uur

1. Diaconie Binnenland [KIA]