In memoriam: Ds. Egbert Rooze
Benauwdheid, ademnood,
bij de keel gegrepen worden
en toch
geloven dat het anders kan
dat opstanding mogelijk is
eindelijk vrij ...
fragment uit zijn Paasbrief ´Exodus - Uittocht´

Met deze woorden kondigt de familie het overlijden aan van

de heer ds. Egbert Antoon Rooze
doctor in de theologie
dominee in ´s Gravenmoer (NL), Mechelen en Antwerpen

Hij onderging deze week nog een zware operatie maar blijkbaar met ernstige noodlottige complicaties. Ds. Rooze werd 71 jaar.

Hij zal door ons erg gemist worden als regelmatige gastpredikant, als enthousiaste Oosterhuis-liefhebber, als bemoediger, als bevlogen spreker, als kritische exegeet, als leermeester, als voorvechter voor de zwaksten en de uitgeslotenen, maar vooral als broeder én vriend en collega.

Naar aanleiding van de geldende maatregelen wordt van Ds. Rooze afscheid genomen op vrijdag 24 april 2020 in de protestantse kerk De Wijngaard, in beperkte familiekring.
Aansluitend aan de afscheidsviering wordt Egbert overgebracht naar de begraafplaats van Berchem waar hij begraven zal worden. Op een later tijdstip, wanneer de situatie het weer toelaat, zal er een herdenkingsdienst ter nagedachtenis aan Egbert georganiseerd worden. Hiervoor zal er een aparte uitnodiging verstuurd worden. U kan uw medeleven en steunbetuigingen rechtstreeks overmaken aan de familie via het mailadres: inmemoriam.egbertrooze@gmail.com.

Onze gedachten en verbondenheid gaan uit naar zijn vrouw en kinderen en kleinkinderen.