nieuwsbrief: Even terugkijken…(2)

Even terugkijken…schreef ik voor Rond de Kerken van 9 juli bij PG Woensdrecht. Een tweede rubriekje onder die naam is wat meer persoonlijk.

Ook voor ons als gezin veranderden er in de afgelopen tijd enkele dingen, zoals voor zoveel Nederlanders. Mijn vrouw Marjan ging vanaf half maart voor het grootste deel van haar werktijd thuis werken en veel minder in Oudenbosch. Onze zoon Pieter kwam eind mei voor een aantal maanden terug vanuit Pretoria. In Zuid-Afrika wordt een uitbraak van het virus verwacht en daarom is het aantal diplomaten op de NL ambassade tijdelijk afgeschaald. Pieter woont en werkt nu een paar maanden ‘thuis’ in Amsterdam. Zijn vriendin werkt in Oost-Congo en kan daar nog niet weg.

We hebben onze kleindochter Marie (met haar ouders in Rijswijk, Zuid-Holland) een aantal weken niet ‘live’ kunnen zien. Daar hebben meer opa’s en oma’s mee te maken gehad! Nu kan dat gelukkig wèl weer. De kleine meid is inmiddels anderhalf en een prachtige peuter die ijverig-lopend en spelend de wereld verkent.

Bijzonder was ook mijn verbintenis aan de PG Bergen op Zoom, begin februari. Ik ben heel dankbaar voor het beroep dat deze Gemeente begin december op mij uitbracht en dat ik graag heb aangenomen. We zijn gezond en tellen van harte onze zegeningen!

In bijzonder schril contrast daarmee staat het verdriet dat velen is overkomen na het overlijden van een geliefde als gevolg van corona. Denk ook aan de velen die sinds half maart in enorme zakelijke en psychische problemen zijn gekomen. We bidden om kracht en om betere tijden. En om vertrouwen. Ook voor hen die ons regeren.

Een hartelijke groet van W. Lolkema

datum en tijdstip 16-08-2020 om 9:45 uur