Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
nieuwsbrief 22-8-2020
Kerkdiensten algemeen en op 6 september
U weet het vast al lang: onze vaste en minder vaste kerkgangers (en gasten) zijn in dit corona-tijdperk weer hartelijk welkom in onze kerkdienst. We proberen ons goed te houden aan de ahm-(anderhalvemeter)afstandsregel waarop de overheid momenteel grote nadruk legt. M.a.w.: we doen er alles aan om de kerkruimte veilig te maken en te houden. U bent dus meer dan welkom!
We (ik) zeggen dat met des te meer nadruk omdat  het misschien wel prettig is om thuis een kerkdienst via de laptop mee te vieren, naast het veiligheidsaspect. Want al luisterend is er gelegenheid voor enkele nuttige activiteiten, zoals koffie drinken, de sperzieboontjes afhalen en noemt u maar op. Je zou daar best eens razendsnel aan kunnen wennen!
Maar wij hopen natuurlijk óók dat u het belang van ‘fysiek’ samen vieren, luisteren, (ooit weer) samen zingen en van de ontmoetingen na de dienst niet onderschat. 
Waar ik u wel toe moet aanmoedigen is dat u zich van tevoren aanmeldt bij onze scriba,
mw. Charlotte Statema.  Dit kan per mail: scriba@pkgw.nl of telefonisch: 0164 614410.
En wel vanaf de maandag voorafgaand aan de kerkdienst t/m de vrijdag 17.00 uur.
Tja, we kunnen er helaas niet omheen een maximum te stellen aan het aantal kerkgangers.
Maar dat maximum is tot nu toe op de zondagmorgen niet bereikt. 
Voor de kerkdienst van zondag 6 september (zie ook hieronder) willen we u vragen zich aan te melden vóór donderdag 3 september 17.30 uur. Als het even meezit willen we van die dienst een buitendienst in de kerktuin maken, met het laagste risico op besmetting door corona! - en dat vraagt een iets andere voorbereiding dan anders.
En als u dat fijn en gerieflijk vindt, mag u een eigen tuinstoel meenemen. (Dit hoeft niet.) Deze dient wel te allen tijde op ahm-afstand van uw buurman/-vrouw te worden geplaatst, tenzij die ander een huisgenoot van u is. Tja, en als het minder mooi weer wordt, zullen we ook daar weer op inspelen.

Het Goede Leven
Dat is het jaarthema van onze landelijke kerk voor het kerkelijk seizoen 2020-21. Je kunt het zien als een vervolg op de thema’s van de afgelopen twee seizoenen: Een Goed Gesprek en Een Goed Verhaal. 
In ons gemeenteleven zullen we ook aandacht geven aan Het Goede Leven. En wel allereerst tijdens de kerkdienst op de startzondag 6 september, aanvang 09.45 uur.
VRAAG: wil jij, wilt u tijdens de kerkdienst op 6 september kort iets vertellen over de vraag wat voor u/jou het leven tot een Goed Leven maakt? Meldt u zich dan bij mij (w.lolkema) aan, dan krijg je (u) een plekje in de liturgie. Als er teveel aanbod van teksten of gedichten komt, doen we later een vervolgdienst over het thema. En als je er voor terugschrikt iets voor in de kerk te vertellen, kan ik je tekst ook voorlezen.  Geen probleem.

Lang geleden…
In een Russisch dorp kreeg de plaatselijke leider van de communisten, ergens in de vorige eeuw, de opdracht om de godsdienst te bestrijden. Hij riep de mensen bij elkaar en hield een toespraak waarin hij de godsdienst opium van het volk noemde en het communisme de hemel (!) inprees. Daarna zei hij met enige minachting tegen de priester van het dorp:
Ik geef u vijf minuten om te reageren.
De geestelijke zei: Ik heb geen vijf minuten nodig!
Hij beklom het spreekgestoelte en riep de Russische paasgroet uit: De Heer is waarlijk opgestaan!
Als met één stem riepen de dorpelingen daverend terug: De Heer is waarlijk opgestaan!
Heel, héél stil verliet iedereen de zaal.
 
Ten slotte
Een hartelijke groet, in Hem verbonden.
W. Lolkema. Tel 0164 31 44 66       E-mail: w.lolkema@gmail.com


 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 03-07-2022 om 9:45 uur
Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 08-07-2022 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 10-07-2022 om 9:45 uur
Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 17-07-2022 om 9:45 uur
Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.