Corona maatregelen in de samenleving en dus ook in onze kerk.

De landelijke PKN is lid van het CIO (Contact In Overheidszaken, https://www.cioweb.nl/) Het CIO geeft onder andere adviezen over hoe te handelen als kerkgemeenschap in coronatijd. Deze adviezen nemen we als kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Woensdrecht, geheel over.

Voor de komende 3 zondagen geldt dan:
  • Als u klachten heeft, verkouden bent of hoest, alles wat corona gerelateerd kan zijn, zelfs bij twijfel, kom dan niet naar de kerk. Voor uw veiligheid en die van anderen.
  • De grote kerkdeuren gaan open. Die worden gebruikt als ingang en (na afloop) als uitgang. U komt meteen in de kerkruimte.
  • U kunt niet in de koffieruimte komen. Alleen met toestemming van de koster kunt u naar het toilet.
  • Bij binnenkomst in de kerk een mondkapje dragen; ook als u loopt in de kerkzaal.
  • Jassen aanhouden want de kerk wordt goed geventileerd en koel gehouden.
  • In de kerk alleen plaatsnemen op de witte stickers. Per sticker maximaal 2 personen.
  • We zingen ingetogen
  • Na afloop van de kerkdienst begeleidt de 2e ambtsdrager u/jou naar buiten door de grote deuren. Achterin beginnen, bank voor bank, eventueel vertragen als dit nodig is.
  • De collecte zakken staan in het halletje.
  • Voorlopig is er helaas geen koffiedrinken.
We realiseren ons dat de adviezen wellicht wat dwingend zijn beschreven, maar we maken ons zorgen; de ernst van de besmetting maakt het noodzakelijk dat we ons strikt aan de regels moeten houden. Dat doet de kerkenraad samen met jullie.
De kerkdienst vinden we heel waardevol. Als we met elkaar en om elkaar denken, kunnen we de kerkdiensten blijven houden. Dit vraagt om medewerking van ons allemaal.
Samengevat: bij klachten thuis blijven.  Bij lopen in de kerk mondkapje op, ingetogen zingen en 1,5 meter afstand houden.
Bijzondere tijden vragen bijzondere maatregelen. We vragen om Gods hulp bij het vinden van de juiste balans. Wij leven allen in zijn genade en mogen ons geborgen weten in Zijn hand.

Met hartelijke groet,
Uw kerkenraad